المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : سموكة


aymonded
06-26-2007, 12:24 PM
المقادير :
عدد 3 سمكات بلطي يقطع لحمهم بالسكين من الأمام والخلف ويأخذ العظم من الداخل مع بواقي اللحم ‘ وينقع لحم السمك في بصل مضروب في الخلاط مع 4 فصوص ثوم وعدد 1 فلفل رومي ومعلقة خل كبيرة ومعلقة سكر صغيرة وعصير ليمونتين ومعلقة مسطردة ويتركوا على الأقل 4 ساعات في هذه التتبيله – عدد 8 بصل أخضر مغسول وتقع كل بصة على ثلاثة أو أربعة قطع كبيرة – عدد 3 جزرات مقطعين شرائح طولية – نصف راس فجل صيني مقشر ومقطع قطع طولية مناسبة – راس ثوم مقشر ومقطع شرائح طولية – قرن فلفل حار ( ممكن الأستغناء عنه )

التوابل المستخدمة :
معلقة صغيرة زعتر – معلقتين صغيرة خلنجان – ربع معلقة صغيرة كمون ناعم – ربع معلقة صغيرة قرفة – معلقة صغيرة سكر – معلقة خل كبيرة – عصير ليمونتين – معلقة صغيرة كاري – نصف معلقة صغيرة فلفل ابيض – زيت زيتون – عدد واحد قرن قرنفل – واحد فص حبهان مثقوب ثقب صغير ولا يفرغ محتوياته .

الطريقة:
توضع حلة على النار وبها حوالي ثلاثة معالق زيت زيتون كبيرة ، ثم يوضع الجزر أولاً ويشوح لمده 3 دقائق مع التقليب المستمر ، ثم الفجل الصيني ويترك 2 دقيقة ، ثم يوضع الماء المغلي عليهم ويوضع به كل المقادير مع التوابل وتغطى على نار هادئة وتترك مغطاة لمدة 5 دقائق

ثم يوضع عظام السمك وتترك لمدة ربع ساعة تقريباً ...

ينتشل عظم السمك منها وتصفى وتترك في حلة وحدها لحين تسخينها وتقديمها
ونأخذ الخضار الخارج من التصفية ونضعه في طاسة أو حلة فيها معلقتين زيت زيتون ونضع عليهم السمك الذي تبلناه لمده ، ونضع ملح وشطة حسب الرغبة مع معلقة خلنجان ونتركهم على النار لمده عشر دقائق ثم نضعهم في الفرن إلى أن يجف السائل

تقدم الشوربة ساخنة مع قطع السمك الخارجة من الفرن
وبالهناء والشفاء
ويارب ما تدعوا عليَّ

اللة يرعانى
06-26-2007, 08:08 PM
حلوى السموكة دى يا استاذ ايمن ربنا يبارك حياتك

aymonded
06-26-2007, 08:16 PM
حلوى السموكة دى يا استاذ ايمن ربنا يبارك حياتك

الله يخليكي يا مريم دايماً مشجعاني كده
بس المهم مش فينا من حد يدعي علي
جربوا بس مش حد ينتقم مني
ههههههههههههههههه

ربنا معاكم يا رب واتمنى أن الكل يستمتع بأحلى الأكلات

فله
02-04-2008, 02:34 PM
كل دى وصفه اومال هاكل امتا

aymonded
02-04-2008, 02:42 PM
ههههههههههههه
مش تقلقي هانبقى نعزمك يا احلى فله
النعمة معك