المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : كل يوم اكلة جديدة لتصبحي رشيقة للرجيم فقطط


القطة كيتي
07-30-2008, 03:15 PM
هنا هاحط كل يوم اكلة للرجيم فقط




واول طبق انهاردة هو دبابيس الفراخ فى الفرن


المكونات
كيلو دبابيس فراخ
نص كيلو بصل مقطع صغير
2حبة طماطم مقطع صغير
2ملعقة زيت زيتون
بهارات(م ص زنجبيل+م ص سماق+ م ص فلفل اسود+م ص شطة+ملح)
1/2 ليمونة

http://rjeem.com/Upload/uploads/5cc390aee0.jpg





وبعدين اخلطى جميع مكونات التتبيلة جيدا

واخلطيهم بالدبابيس ورصيهم فى صينية واتركيها ساعة قبل الطهى

يبقى شكلها كدة



http://rjeem.com/Upload/uploads/ab40f7efd4.jpg




حطيها فى الفرن حتى تمام الطهى ويكون شكلها كدة





http://rjeem.com/Upload/uploads/5295e0d8ce.jpg



وتقدميها كدة و بالهنا على احلى وردات


يارب تعجبكم اولى موضوعاتى المصورة




.http://rjeem.com/Upload/uploads/2ce3d9ca61.jpg





ملحوظة



لو تحبى تخلى الاكلة صحية مليون % ممكن تنزعى الجلد وتستغنى عن الزيت



اما بقى لو عايزة الطعم حكاية ممكن تزودى على التتبيلة كوب زبادىوزملعقة دقيق حتديكى نتيجة هايلة فى طعم الصوص بتعها



وبالهناااا





انتظرو غدا الكة جديدة وطبق جديد http://www.orsozox.com/forums/images/smilies/clap2.gif

maro_love
07-30-2008, 08:18 PM
مرسى اوى كاتى على الاكله الجميله والوصفه الجميله دى ربنا يباركك وعقبال الوصفه الجايه بس بجد هايلا

القطة كيتي
07-31-2008, 08:31 PM
ميرسي مارو لمرورك الجميل دة ربنا يباركك

القطة كيتي
07-31-2008, 08:33 PM
الاكلة التانية انهاردة للرجيم هي

أسياخ اللحم المشوي و الخضروات
http://up.alfrasha.com/u/10968/12723/179918.jpg






http://up.alfrasha.com/u/10968/12723/179919.jpg




http://up.alfrasha.com/u/10968/12723/179920.jpg





http://up.alfrasha.com/u/10968/12723/179922.jpg




http://up.alfrasha.com/u/10968/12723/179923.jpg




يتبل اللحم حسب الرغبة بالخل أو صلصة

الصويا أو دبس الرمان




يبهر و يملح




تبلل الأعواد الخشبية قليلا





و يشوى اللحم في الفرن

القطة كيتي
08-01-2008, 02:36 PM
اكلة اليوم للرجيم


1/8/2008
اخضار بالحم

المكونات :

قطعة لحم مسلوقة نصف سلق ( الكمية حسب الرغبة )

3 حبات كوسا مقطع مكعبات
3 جزر مقطع حلقات
حفنة من الفاصوليا الخضراء
2 بصل شرايح
2 فص ثوم مقطع طولياً
2 حبة طماط مكعبات

التوابل :

ملعقة صغيرة لكل من ( كزبرة ناعمة ؛ دارسين (قرفه ) ؛ فلفل اسود : سماق : اوريغانو ؛ رشة ملح خفيفة جدا

فنجان لكل من ( صلصة الصويا ؛ كاتشب : ماء )


طريقة العمل

نأتي بصينية تيفال او اي نوع ما ونفرشها بالقصدير ( ورق السلوفان )
نضع جميع الخضار ومن ثم نضع التوابل ونفرك الخضار بالتوابل جيداً
ونضع قطعة اللحم بوسط الصينية وبعدها نضع الصويا والكاتشب والماء ونغلف الخضار بالقصدير وندخله الفرن على حرارة 200 لمدة 40 دقيقة

اتركم مع الصور خطوة بخطوة




http://www.rjeem.com/uploader/files/rjeemm-1207753194.gif

القطة كيتي
08-02-2008, 03:53 PM
2/8/2008

سلطة الدجاج للرجيم

http://up3.m5zn.com/get-3-2008-zb9jmlixzph.jpg (http://up3.m5zn.com/showimage-3-2008-zb9jmlixzph.jpg)

.
.

المقادير:

خس (حبة كاملة)
ملفوف أحمر (نصف حبة)
ليمونة (نصف أو كاملة)
دجاج فيليه (3 قطع)
بصلة (جوانح)
فص ثوم (مفروم)
خبز محمص مكعبات يفضل خبز اسمر
شوي خل \ فلفل اسود

الطريقة:

- طريقة تحضير الدجاج :
- نقطع قطع الدجاج بشكل طولي "كالشاورما" .
- نضع شوي زيت>> شوي بس http://www.rjeem.com/forum/images/smilies/icon8.gif بدون احسن بعد..على نار متوسطة و نضيف إليه البصل و الثوم وعند ذبول البصل نضيف الدجاج و يقلب إلى أن يتغير لونه نخفف النار و نغطي الطنجرة , و نقلب الدجاج كل 2 - 3 دقائق الى أن تجف مائها و تنضج .

- السلطة :
- ننقطع الخس و الملفوف الأحمر و نضعهم في وعاء كبير و عميق.
- نضيف الليمون و الفلفل الى الخس و الملفوف, و نخلطها جيدا ثم نضيف الخبز المحمص نقلبها قليلا.
في طبق التقديم , نضع المقدار السابق و نضع فوقه الدجاج و تقدم فوراً .


وبالعافيه

القطة كيتي
08-03-2008, 09:30 AM
اكلة اليوم للرجيم 3/8/2008


http://www.3roos.com/forums/images/icons/101.gif||•♥•|| اللحم المفروم محشى بيض وزيتون ... بالخطوات المصورة ||•♥•||http://www.3roos.com/forums/images/icons/101.gif


http://www.3roos.com/forums/images/icons/101.gifhttp://www.3roos.com/forums/images/icons/101.gifhttp://www.3roos.com/forums/images/icons/101.gifhttp://www.3roos.com/forums/images/icons/101.gifhttp://www.3roos.com/forums/images/icons/101.gifhttp://www.3roos.com/forums/images/icons/101.gifhttp://www.3roos.com/forums/images/icons/101.gifhttp://www.3roos.com/forums/images/icons/101.gifhttp://www.3roos.com/forums/images/icons/101.gifhttp://www.3roos.com/forums/images/icons/101.gifhttp://www.3roos.com/forums/images/icons/101.gif



http://www.3roos.com/forums/images/icons/101.gifالمقادير... http://www.3roos.com/forums/images/icons/101.gif


500 غرام لحم مفروم + 2 بصل مفروم + 5 بيض مسلوق + زيتون اخضر + بقدونس + زعفران + 2 ملعقة


معجون طماطم + بهار + ملح + زيت ذرة + كمون + بابريكا +


http://www.3roos.com/forums/images/icons/101.gifالطريقة .....http://www.3roos.com/forums/images/icons/101.gif


نمزج اللحم المفروم مع البهارات والملح ....ونتركه على الاقل ساعتين في الثلاجة .......






http://img80.exs.cx/img80/4274/recepten045.jpg




http://img80.exs.cx/img80/9794/recepten046.jpg


نحشي الكفتة بالبيض كما هو مبين بالصورة بالبيض والزيتون ونشكلها على شكل كرات ....




http://img80.exs.cx/img80/7185/recepten047.jpg



في صينية الفرن امزجي معجون الطماطم بكوب ماء ثم صفي فيها كرات اللحم وادخليها الفرن درجة حرارته 200


لمدة ساعة .....او الى ان يستوي اللحم ...






http://img80.exs.cx/img80/6870/recepten048.jpg


ثم تقطع وتقدم وهذا هو الشكل النهائي وبالهناااااااااااا

http://img80.exs.cx/img80/7218/recepten052.jpg

maro_love
08-03-2008, 02:20 PM
ايه الاكل الفاظيع ده ياكاتى انتى كده جوعتينى مكنتش اعرف انك طباخه عالميه كده ربنا يقويكى وعلى فكره انا بحب اتابع الاكلات دى اوى ربنا يباركك وتعملى الاكله الجايه

القطة كيتي
08-03-2008, 02:27 PM
ميرسي يامارو لمتبعتك اللجميلة دى ياقمر بجد محدش غيرك بيعبرني هههههههه

القطة كيتي
08-04-2008, 06:02 PM
اكلة اليوم 4/8/2008 للرجيم والرشاقة

.•:*¨`*:•. كيفية أعداد فيليه السمك خطوة ..خطوة.. بالصور .•:*¨`*:•.

1) نحضر سمكة من النوع الكبير الذي عادة ما يكون قليل الشوك (الحسك)
http://www.chefsimon.com/images/fism1.JPG
2) نبدأ بعملية إزالة القشور كالمعتاد
http://www.chefsimon.com/images/fism4.JPG
3) بعد الانتهاء من التنظيف نقوم بقطع الرأس والزعانف
http://www.chefsimon.com/images/fism9.JPG
و
http://www.chefsimon.com/images/fism13.JPG

والآن نأتي للدقة في العمل
- بواسطة سكين حاد نقوم بفتح الظهر كما في الخطوتين التاليين
http://www.chefsimon.com/images/fism14.JPG
http://www.chefsimon.com/images/fism15.JPG

- وبطرف سكين حاد نقوم باخلاء اللحم عن العمود الفقري للسمكة من تحت العمود ومن فوقه وبحرص
http://www.chefsimon.com/images/fism16.JPG

- وبذلك نستطيع اخراج العمود الفقري خارج السمكة نهائيا
http://www.chefsimon.com/images/fism19.JPG
والآن نبدأ في تحضير الفيليه.....

* قومي بقطع السمكة طوليا إلى قسمين
http://www.chefsimon.com/images/fism20.JPG

* ضعي سكين حادة تحت طرف الذيل وإبدئي السلخ لأعلى.. من الاسفل للأعلى هكذا برفق وتأن ودقة
http://www.chefsimon.com/images/fsa4.JPG
http://www.chefsimon.com/images/fsa5.JPG
http://www.chefsimon.com/images/fsa6.JPG

* استمري بالسلخ و نزع الجلد كله مع الشد الخفيف بحرص
http://www.chefsimon.com/images/fsa7.JPG
http://www.chefsimon.com/images/fism22.JPG
http://www.chefsimon.com/images/fism21.JPG
http://www.chefsimon.com/images/fism23.JPG

وبعد الحصول على قطع سمك خالية من الجلد والشوك (الحسك)
http://www.chefsimon.com/images/fsa8.JPG
http://www.chefsimon.com/images/fsa2.JPG
واذا لاحظت بعض الأشواك المتناثرة خلال اللحم وهي عادة قليلة
قومي بنزعها بواسطة الملقط
http://www.chefsimon.com/images/fsa3.JPG


والآن إبدئي بتقطيع السمك طوليا او عرضيا وشرائح حسب الرغبة سميكة او رفيعة
http://www.chefsimon.com/images/saum3.JPG
http://www.chefsimon.com/images/saum4.JPG
http://www.chefsimon.com/images/saum5.JPG
http://www.chefsimon.com/images/saum1.JPG

وهنا طريقة تخلية السمك المتوسط الحجم
بسم الله نبدأ....

نقوم بنزع الجلد عن السمكة حتى تبدو بهذا الشكل (لاتخافوا عليها من البرد)
http://www.chefsimon.com/images/sofa1.JPG
ارجو التركيز هنا لأن الخطوات هذه مهمة جدا
http://www.chefsimon.com/images/sofa2.JPG
http://www.chefsimon.com/images/sofa3.JPG
http://www.chefsimon.com/images/sofa4.JPG
http://www.chefsimon.com/images/sofa5.JPG
http://www.chefsimon.com/images/sofa6.JPG

http://www.chefsimon.com/images/sofa8.JPG
و
http://www.chefsimon.com/images/sofa9.JPG
http://www.chefsimon.com/images/sofa10.JPG
http://www.chefsimon.com/images/sofa12.JPG
http://www.chefsimon.com/images/sofa13.JPG
http://www.chefsimon.com/images/sofa14.JPG
http://www.chefsimon.com/images/sofa15.JPG
http://www.chefsimon.com/images/sofa16.JPG
http://www.chefsimon.com/images/sofa18.JPG
وبواسطة المقص نخرج سلسلة الظهر (العمود الفقري
http://www.chefsimon.com/images/sofa19.JPG
http://www.chefsimon.com/images/sofa20.JPG

http://www.chefsimon.com/images/sofa21.JPG
http://www.chefsimon.com/images/sofa23.JPG
http://www.chefsimon.com/images/sofa24.JPG
http://www.chefsimon.com/images/sofa25.JPG
http://www.chefsimon.com/images/sofa26.JPG
http://www.chefsimon.com/images/sofa27.JPG
http://www.chefsimon.com/images/sofa28.JPG
http://www.chefsimon.com/images/sofa30.JPG
واو واخيرا قاربنا على الانتهاء
http://www.chefsimon.com/images/sofa31.JPG
وهذه هي السمكة بعد التخلية
http://www.chefsimon.com/images/sofa32.JPG

والآن بناخذ السمكة بعد التخليه وبنحشيها بطاطا بيوريه او اي حشوة بتفضليها وبندخلها الفرن
http://www.chefsimon.com/images/sofa33.jpg

و شوفي
http://www.chefsimon.com/images/sofa34.jpg

القطة كيتي
08-06-2008, 02:03 PM
اكلة اليوم للرجيم 5/8/2008


شوربة الكوسا
المقادير:
http://media.farfesh.com/b0869115458.jpgYameeee...6 كوسا مقطعه ارباع.
ربع قالب زبده.
مكعب ماجي واحد.
ملعقة بصل مفروم.
ملعقة طحين.
ربع ملعقه صغيره ثوم.
كريمه كي دي دي.
كوبين ونص ماء.

طريقة التحضير:
تسيح الزبدة وتوضع البصل ويقلب إلى أن يحمر، و توضع الكوسا وتقلب الى ان يخرج مائها .
توضع الطحين ومكعب ماجي ويقلب بعدها يضاف الماء الى ان يغلي وتوضع على نار هادئه الى ان تلين الكوسا.
تترك الشوربه إلى أن تبرد ثم تخلط بالخلاط الكهربائي المخصص للسوائل.
توضع مرة أخرى على نار هادئه ويضاف الكريمه ويخلط باستمرار مع مراعاة عدم غليان الشوربه.
تخلط إلى أن تخثر لمده خمس دقائق وتوضع في صحن التقديم المخصص للشوربه.