sossa.sarah
12-14-2008, 12:02 AM
سلام ونعمة ليكم كلكم
كل سنة وانتم طيبين بمناسبة صوم الميلاد
باذن ربنا انشاء الله كل اسبوع هجيب لكم اكلة صيامى شهية وبسيطة فى نفس الوقت
والنهاردة اول حاجة هنتبتدى بيها
من الحلويات
تورتة الشيكولاتة الصيامى::em3400:
******************
المقادير:
*****
2 كوب دقيق - نصف كوب بقسماط طازج - نصف كوب لوز أو سودانى - نصف كوب سكر - 2 ملعقة كبيرة كاكاو - باكو بيكنج بودر - فانيليا - 3 ملاعق كبيرة سمن نباتى - 2 كوب سفن اب أو سبرايت .
طريقة عمل الكيكة:
**********
- يخلط الدقيق مع الكاكاو مع البيكنج بودر مع البقسماط.
- يخلط السكر مع السمن مع الفانيليا ويضرب بالمضرب.
- اضافة السفن أب بالتدريج حتى تتكون العجينة وتصبح لينة نوعا ما .
- تدهن الصينية بالسمن أو الزيت ويرش فوقها دقيق خفيف (بطانه) .
- ثم يصب الخليط وتزج فى فرن متوسط الحرارة حتى تنضج وتحمر وتبرد .
- تسقى بباقى الشراب السفن أب او الأسبرايت وتترك حتى تبرد .
مقادير التجميل :
*********
3 ملاعق كاكاو - 3 ملاعق كبيرة سكر - ملعقة كبيرة نشا أو كورن فلاور - 2 ملعقة كبيرة ماء - سودانى أو لوز أو بندق حسب الرغبة .
طريقة عمل الشيكولاتة:
************
- تخلط جميع المقادير : الكورن فلاور أو النشا - السكر - قليل من الماء . حتى تمتزج المكونات ببعضها مع التقليب .
- ترفع على نار هادئة حتى تصبح غليظة القوام مع التقليب المستمر .
- نصب الخليط كله فوق التورتة المجهزة وهى ساخنة وتساوى .
- يجمل الوجه بالمكسرات المعدة وبشكل منظم جميل .
- وأيضا يوجد شيكولاتة خام ممكن استخدامها بدل الكاكاو وبنفس الطريقة . وأيضا ممكن تجميل الوجه كله بجوز الهند القطع الكبيرة وهو عبارة عن وريقات ويعطى منظر جميل ويعطى مذاق جميل .
يا رب التورتة تكون عجبتكم
ومستنية ارائكم فى التورتة .
وبالهنا والشفاء
كل سنة وانتم طيبين بمناسبة صوم الميلاد
باذن ربنا انشاء الله كل اسبوع هجيب لكم اكلة صيامى شهية وبسيطة فى نفس الوقت
والنهاردة اول حاجة هنتبتدى بيها
من الحلويات
تورتة الشيكولاتة الصيامى::em3400:
******************
المقادير:
*****
2 كوب دقيق - نصف كوب بقسماط طازج - نصف كوب لوز أو سودانى - نصف كوب سكر - 2 ملعقة كبيرة كاكاو - باكو بيكنج بودر - فانيليا - 3 ملاعق كبيرة سمن نباتى - 2 كوب سفن اب أو سبرايت .
طريقة عمل الكيكة:
**********
- يخلط الدقيق مع الكاكاو مع البيكنج بودر مع البقسماط.
- يخلط السكر مع السمن مع الفانيليا ويضرب بالمضرب.
- اضافة السفن أب بالتدريج حتى تتكون العجينة وتصبح لينة نوعا ما .
- تدهن الصينية بالسمن أو الزيت ويرش فوقها دقيق خفيف (بطانه) .
- ثم يصب الخليط وتزج فى فرن متوسط الحرارة حتى تنضج وتحمر وتبرد .
- تسقى بباقى الشراب السفن أب او الأسبرايت وتترك حتى تبرد .
مقادير التجميل :
*********
3 ملاعق كاكاو - 3 ملاعق كبيرة سكر - ملعقة كبيرة نشا أو كورن فلاور - 2 ملعقة كبيرة ماء - سودانى أو لوز أو بندق حسب الرغبة .
طريقة عمل الشيكولاتة:
************
- تخلط جميع المقادير : الكورن فلاور أو النشا - السكر - قليل من الماء . حتى تمتزج المكونات ببعضها مع التقليب .
- ترفع على نار هادئة حتى تصبح غليظة القوام مع التقليب المستمر .
- نصب الخليط كله فوق التورتة المجهزة وهى ساخنة وتساوى .
- يجمل الوجه بالمكسرات المعدة وبشكل منظم جميل .
- وأيضا يوجد شيكولاتة خام ممكن استخدامها بدل الكاكاو وبنفس الطريقة . وأيضا ممكن تجميل الوجه كله بجوز الهند القطع الكبيرة وهو عبارة عن وريقات ويعطى منظر جميل ويعطى مذاق جميل .
يا رب التورتة تكون عجبتكم
ومستنية ارائكم فى التورتة .
وبالهنا والشفاء