المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : اطلوبي اي اكله واجبهالك


ملكه الاحزان
02-24-2009, 11:50 PM
اطلبي اي اكله تيجي في بالك
حلويات
اكل رائيسي
او اي حاجه تحبي تعرفي طريقتها
قولي وانا هاجبهالك علي طول

maryan alfady
03-19-2009, 10:25 PM
هاي انا عوزه طريقةشوربه سي فود شوربه السمك يريت تعرف تجبها وشكرا علي تعبك

ملكه الاحزان
03-22-2009, 09:39 AM
شوربة السمك

شوربة لذيذة من رؤوس السمك
المقادير:
2 رأس السمك .
4 ملاعق اكل نارجين ناعم .
رأس من الجنزبيل الطازج .
4 كاسات ماء .
2 عود من العطرة .
4 اوراق من ورق اليمون ( من شجرة الليمون )
2 حبة فلفل اخضر حار .
قليل من الملح .
عصير ليمونتان .
ملعقة من البقونس المفروم .
الطريقة :
اسلقي روس السمك حتي تنضج تماماً اخرجيها من الماء وفصصيها خذي الحم واعيديه الى المسلوقة .
خذي كوب ماء وضعيه في الخلاط مع النارجين ورأس الجنزبيل واخلطيه جيداً ثم صفيه وخذي الماء واضيفيه الى الشربة ثم ضعي الملح وعود العطرة وورق الليمون واتركيها على النار .
قطعي الفلف قطع صغيرة واضيفيه هو وعصير الليمون والبقدونس عند التقديم .

شوربه السي فود
http://productnews.link.net/general/Women/08-09-2008/soup_150.jpg
المقادير:
عدد 2 كابوريا.
ربع كيلو سبيط.
ربع كيلو بيبي شريم (الجمبري الصغير).
ربع كيلو سمك فيليه.
ربع كيلو بصل جندوفللي.
2 ملعقة دقيق.
ربع كوب لبن.
عصير 2 ليمونة (http://www.masrawy.com/women/Health/Alternative_Medicine/2008/september/1/Lemon.aspx).
بصلة مفرومة.
كسبرة مفرومة.
ملح وفلفل.
كرفس وجزر وورق لورو.
الطريقة:
ـ يوضع 2 لتر ماء في إناء ويوضع على النار ثم يقطع عليها البصل وعودين كرفس وتترك حتى يتم غليان الماء.
ـ تسقط فيها الكابوريا والجندوفللي والكريماريا حتى يتم سواهم بعد عشرين دقيقة وتصفى، ثم يطرح الماء.
ـ يوضع إناء على النار وبه الزبدة مع الدقيق وتضاف إليه الشوربة واللبن ويطرح معها عصير الليمون ويضاف إليها الجمبري الصغير والسمك الفيلية والكابوريا والجندوفللي والسبيط مرة أخرى حتى تغلي.
ـ يتم وضع الكريمة عليه، يرش ورق الكسبرة على الوش وتقدم.
مرسي ليكي كتير

كاترين130
03-22-2009, 12:11 PM
بصراحة باين عليها أكلة جامدة جدا بس للأسف أنا ساكنة في أسوان وما عنديناش المقادير دي لا نارجين ولا الجنزبيل ولا سبيط ولا حاجة
رجاء محبة لو سمحتي أبقي هاتيلي وصفات خاصة بمقادير خاصة تناسب أحتياجات السوق في أسوان أو البدايل للوصفات بتاعتك وشكرا

ملكه الاحزان
03-22-2009, 02:31 PM
انا مش عارفه صدقيني
ممكن تجيبلي اسم الاكله وانا هاجبهالك علي طول

اشرف 2000
03-24-2009, 03:51 PM
ياريت طريقة عمل كفتة صيامى واشكرك على تعبك

ملكه الاحزان
03-25-2009, 04:51 PM
اتفضل
دي كفته البطاطس
بس ياريت تقولي النوع الي انت عاوزو

بطاطس مسلوقة ومقشرة "كيلو تقريبا"
بقسماط
دقيق
ملح وفلفل ابيض

مكونات الحشو:

صنوبر ( يمكن الاستغناء عنة بأي نوع مكسرات او سوداني )
زيت زيتون
بصل
زبيب
بقدونس مفروم
شبت مفروم

الطريقة:

يهرس البطاطس جيداً، ثم يضاف إليه القليل من الملح والفلفل والدقيق، ويخلط.
يحمص الصنوبر او المكسرات بقليل من زيت الزيتون، ويضاف البصل ويقلب.
يضاف الزبيب والقليل من البقدونس والشبت، ويقلب.
يحشى البطاطس بحشو الصنوبر او المكسرات والزبيب، ثم يشكل على شكل أقراص دائرية مفلطحة، وتقلى بالزيت.
يمكن ان تقدم مع خضار سوتيه او مكرونة او ارز .

maryan alfady
04-15-2009, 12:47 AM
ازيك يا مرمر يا عسل انا تعبكي معي ممكن تجبيلي طريقة عمل الكيكة السفجيه

ashraf talaat
04-26-2009, 01:54 PM
من فضلكم عايزه اعرف طريقة عمل الفيش الصعيدى

ملكه الاحزان
05-12-2009, 09:42 PM
اتفضلي ياقمر

المقادير
3 اكواب دقيق جميع الاستعمالات
1ملعقة واحدة بيكن باودر
2/1 نصف ملعقة ملح
4/3 ثلاث ارباع الكوب زبدة بحرارة الغرفة
4 بيض
املعقة فانيلا
1 كوب حليب
2/1- 1 كوب ونصف سكر

@M@R!N
05-12-2009, 09:49 PM
اشطه يا مرموره
موضووعك زي الفل بجد
ولو احتجت حاجه هاجي وهطلبها منك اكيد
انا حبيت اشكرك يا قمر

ملكه الاحزان
05-12-2009, 10:03 PM
اوكي يامارينا ياعسل مرسي

مريام أنسي
08-09-2009, 11:42 PM
شكرا علي تعبك
انا كنت عايزة طريقه عمل الكرواسان الصيامي

ملكه الاحزان
08-10-2009, 12:06 AM
اتفضلي ياجميل
طريقه عمل الكرواسون الصيامي





المقادير:
4 كوب دقيق أبيض فاخر أو كويتى
6 ملاعق طعام حليب بودرة ( لا يستبدل بالسائل )
2 ملعقة طعام بيكنج باودر
نصف كوب سكر ( أو أقل حسب الذوق )
نصف ملعقة شاي ملح
ملعقة طعام خميرة
ربع كوب زيت

كوب ماء دافىء تقريباً حسب العجن " لأن كل دقيق يختلف عن الأخر "

لوح الزبدة(في هذا الاثناء نجهز لوح نجمعهم مع بعض متوازين ونضغط عليهم بالمفردة ليصبحوا لوح واحد ونضعها في ورق مشمع ونضعها في الثلاجة لتبرد من جديد)

- التغطية :

ملعقة كبيرة حليب بودرة
ملعقة من الماء
ربع ملعقة سكر


الطريقة:


- انخلي الدقيق و أضيفي كل المقادير الجافة عليه ثم اعملي حفرة بوسط الدقيق .
- ضعي الزيت في الحفرة و افركي بالأصابع , حاولي رفع يديك أثناء العجن إلى الأعلى ليدخل الهواء للعجين .
- اعملي حفرة ثانية و ضعي فيها الماء الدافىء بشكل تدريجي و اعجني بعد كل اضافة حتى تتكون لديكِ عجينة لينة و متماسكة .
- اتركي العجينة تتخمر و ترتفع لمدة ساعة تقريباً فى مكان دافىء

- طريقة الفرد : -

بعد أن تختمر العجينة افرديها كدائرة كبيرة
و ضعي فى نصف الزبدة الجامدة , وزعيها على النصف بالتساوى و انتبهى فالزبدة لا يجب أن تكون جامدة تماماً من الفريزر حتى لا يتمزق العجين , بل يجب أن تكون طرية و لكن باردة ,و وزعيها على نصف الدائرة .
- اطوي النصف الأخر من العجين ليتشكل لديكِ نصف دائرة و حاولى أن تضغطى على هذا النصف المطوى حتى تصلى إلى الأطراف وتخرجى كل الهواء من العجين و افرديها جيداً , و لو خرجت منك الزبدة أثناء عملية اخراج الهواء فلا مشكلة
اتركي العجينة قليلاً فى الطبق و غطيها ثم أعيدى فردها , ثم اطويها و افرديها
و كرري العملية لمدة ثلاثة مرات فقط و لا تنتظرى بين كل مرة , كأنك تقلبى الزبدة فى العجين بطريقة الطى والفرد هذه .
- بعد انتهاء عملية الطي و الفرد , اتركي العجينة لترتاح مدة ربع ساعة تقريباً .
- اقطعي العجين بالسكين لأربع أرباع , ستلاحظين أن العجين أصبح طبقات أمامك بدون أى مجهود كبير على الإطلاق .
- خذى كل ربع و افرديه مرة ثانية كدائرة كبيرة و قومى بتقسميها على شكل مثلثات باستخدام السكين أو قطاعة العجين
ناخذ واحد من المثلثات ونلف ابتداء من القاعدة لنصل إلى الطرف ويكون اللف برفق دون ضعط شديد ..
تغطية الوجه :


- امزجي مقادير التغطية و ادهنى بها الكرواسون بعد رصه بالصينية المدهونه بالزيت ستكون النتيجة أفضل من استخدام البيض .

ونتركها حتى تنتفخ
اخبزيه في الفرن و قدميه .

gomanda
08-10-2009, 01:19 AM
بس ده كده مش صيامي

gomanda
08-10-2009, 01:20 AM
كونت اعرف طريقه عمل الكريمه اللباني وليست كريم شانتي

سعد الدالى
08-10-2009, 01:42 AM
طريقه حمام بالفريك لو سمحتي

سعد الدالى
08-10-2009, 01:43 AM
انتو قلبتو منتدي طبيخ ولا ايه

ملكه الاحزان
08-10-2009, 05:46 PM
اها
بس صدقيني دي الي لقتها صيامي
الكريمه اللباني دي بتجبيها من السوبر ماركت وتضرب بمضرب البيض لغايه ماتبقي متماسكه

الحمام بالفريك

زوج من الحمام
نص كوب فريك
بصله كبيره
سمن وملح وفلفل اسود
الطريقه
يؤخذ الفريك وينقع لمده ربع ساعه ثم يصفى ويوضع فى مصفى

يغسل الحمام جيدا وينظف بالملح والفلفل ويترك جانبا وتؤخذ كبد وقوانص الحمام ويقطع قطع صغيره
يقطع البصل قطعا صغيره فى السمن ويقلب جيدا على النار
ثم يضاف الفريك ويقلب بعد اضافه الملح والفلفل

يؤخذ الحمام ويفتح تحت الجلد برقه حتى لا يقطع ثم يحشى بالخليط
لسابق ويقفل بالخله الخشب او حسب الرغبه بعد تكتيفه
يسلق الحمام فى ماء مغلى وتوضع بصله صغيره فى الماء المغلى
ثم يضاف ملعقه صغيره من الملح والفلفل الاسود بان يوضع على الظهر حتى تمام النضج

صوت الحب
08-19-2009, 10:24 PM
:em2100:لو سمحت عايزة طريقة عمل الشيش طاووك

ملكه الاحزان
08-20-2009, 01:22 AM
اتفضلي

المقادير
دجاج خالي من العظم وثوم مدقوق حسب الرغبه بس كل ماتكثرين

منه يكون احسن وخردل ملعقتين كبار والصلصل السعوديالعادي

حوالي ملعقه كبيره والمهم زيت الزيتون 3 اكواب وعصير ليمون

نصكوب وزعتر بري نص كوب


الطريقه:

نخلط الثوم مع الخردل والليمونوالزيت زيتون حت نحصل على

صلصه كثيفه ثم مضيف لها الصلصل والزعترالبري

بعد تقطيع الدجاجه نقوم بنقعها في الخليط لمدة يوم او علىالاقل

3 ساعات

بعدين نجيب اعواد خشب ونشك فيها الدجاج والبصلوالطماطم

والفطر بالتناوب وتوضع في صينية فرن وتشوى على النارالعليا

من فوق ويقلب الدجاج على كل النواحي حتى يحمر ويقدم معالخبز

والبطاطس المقلي والمايونيز والكتشاب

او الطريقه دي
المقادير :

http://vb.arabseyes.com/images/statusicon/wol_error.gifهذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.http://vb.arabseyes.com/imgcache/38480.imgcache

٤ صدور دجاج

http://vb.arabseyes.com/images/statusicon/wol_error.gifهذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.http://vb.arabseyes.com/imgcache/38481.imgcache

بصل طماط فلفل رومي

شوي من كل من :
كزبره بقدونس صوص صويا ليمون أو خل زيت زيتون
ملح فلفل أسود صلصه طماط كمون ماجي كتشب

٤ ملاعق زبادي

الطريقه :

١ نقطع الدجاج مكعبات صغيره

http://vb.arabseyes.com/images/statusicon/wol_error.gifهذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.http://vb.arabseyes.com/imgcache/38482.imgcache

٢ نضع جميع المقادير في الخلاط
ونخلطه جميعا ..
ثم نضع فوقه الدجاج

٣ نضع الدجاج في الثلاجه لمده ليله كامله !

http://vb.arabseyes.com/images/statusicon/wol_error.gifهذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.http://vb.arabseyes.com/imgcache/38483.imgcache

٤ نضع الدجاج في أعواد ونضع بينها بصل و طماط و فلفل رومي

http://vb.arabseyes.com/images/statusicon/wol_error.gifهذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.http://vb.arabseyes.com/imgcache/38484.imgcache
٥ وهذا شكلها في الصينيه

http://vb.arabseyes.com/images/statusicon/wol_error.gifهذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.http://vb.arabseyes.com/imgcache/38485.imgcache

٦ وهذا شكلها من قريب

http://vb.arabseyes.com/images/statusicon/wol_error.gifهذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.http://vb.arabseyes.com/imgcache/38486.imgcache

٧ نضع قليل من الخلطه المتبقيه فوق الدجاج ثم شوي فلفل أسود
و كم ملعقه زيت

http://vb.arabseyes.com/images/statusicon/wol_error.gifهذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.http://vb.arabseyes.com/imgcache/38487.imgcache

٨ وهذي الصوره من قريب

٩ - نضعها في الفرن لمده ساعه !
ثم نحمرها شوي

http://vb.arabseyes.com/images/statusicon/wol_error.gifهذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.http://vb.arabseyes.com/imgcache/38488.imgcache

١٠ ثم نضع علبه فيها زيت ونضع فيها فحمه مستويه !
ونغطيها بالقصدير ..

http://vb.arabseyes.com/images/statusicon/wol_error.gifهذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.http://vb.arabseyes.com/imgcache/38489.imgcache

جاكلين ادوارد
08-30-2009, 11:53 PM
لوسمحتى ممكن تبعتى طريقه عمل البسكويت بالقرفه بس طريقه سهله ارجوكى ابعتلى على الاميل من فضلك

ملكه الاحزان
08-31-2009, 01:52 AM
حضرتك اي وصفه تقدري تخديها هنا
اتفضلي
بسكويت القرفة


المقادير......


3 كوب دقيق

6 ملاعق زبد صفراء جامدة (لا تسيحيها )

كوب و نصف سكر بودرة

2 بيضة

5 ملاعق صغيرة قرفة مطحونة

1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر

قليل جدا من اللبن اذا احتاج الامر....(حسب نوع الدقيق )

ذرة ملح


الطريقة..........


1-انخلى الدقيق مع البيكنج بودر و ذرة الملح .

2-أضربى الزبد مع السكر بمضرب البيض الكهربائى ....الى أن يصبح هشا.......ثم يضاف البيض و نضرب ثانى .

((أنا شخصيا بأضع الزبد مع السكر البودرة مع البيض فى الخلاط و بتطلع مضبوطة و لله الحمد ))

3- نخلط الخليط السابق مع الدقيق و البيكنج بودر و ذرة الملح ..........و نقلبهم بالملعقة الخشب ..الى أن

نحصل على عجينة ملساء طرية و ناعمة جدا .

4- تشكل بأشكال جميلة و ترص على مسافات متباعدة قليلا .....استخدمى ماكينة البسكويت فى التشكيل.

5- تخبز فى فرن متوسط الحرارة و ((لا )) تقعد فى الفرن كثيرا .

ملحوظة....لا نضع فانيليا .لان القرفة تغنى عنها ...........

جاكلين ادوارد
08-31-2009, 11:20 AM
شكرا على الطريقه السهله الجميله اشكرك للاهتمام

ملكه الاحزان
08-31-2009, 01:58 PM
العفو علي ايه
واي حاجه تحتاجيها هاجبهالك

andro dodo
08-31-2009, 04:39 PM
ميرسى ياملكة على الوصفات الحلوة دى
من فضلك عايز ارز بالكارى والمكسرات وشكرا

ملكه الاحزان
08-31-2009, 05:12 PM
اتفضلي ياجميله انتي
المكونات :

4 اكواب من الارز طويل الحبة
1 بصلة متوسطة مقسومة اثنين و مقطعة حلقات
1 ملعقة كبيرة كارى
1 ملعقة كبيرة كركم
3 ورق لاورا
2 فص حبهان
4 فصوص قرنفل
1 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة فلفل ابيض مطحون
2 ملعقة طعام زيت
1 ليمون مجفف
مكسرات محمرة حسب المتوافر


الطريقة:

* ينقى الارز جيدا ثم يغسل بالماء .
*يسخن الزيت و يضاف شرائح البصل و جميع التوابل المذكورة .
* تقلب حتى تذبل البصلة .
* يوضع الماء (مقدار مناسب حسب نوعية الارز ) و يترك حتى يغلى .
* يضاف الارز الى الماء و يترك على نار هادئة لينضج .
* يزين الارز بالمكسرات ثم يقدم .

andro dodo
08-31-2009, 05:24 PM
ميرسى ياقمر على الوصفة الحلوة دى

ملكه الاحزان
08-31-2009, 05:25 PM
العفو ياسكر علي ايه
اي حاجه تعوزيها اطلبيها

jojo2020
08-31-2009, 06:23 PM
بلييييييييييز ملوكة انا عايزة الايس كريم الصح بجد عشاان انا بيبوظ منى على طووول

ملكه الاحزان
08-31-2009, 07:39 PM
اتفضلي ياجوجو

المقادير



كوب كريمة مخلوطة مع حليب (نفس المقدار يعني كوب كوب من كل واحد منهم )
1كوب كريمة خفق
4/1+1 كوب سكر
2بيض
1/4 م فانيلا
3كوب فراولة




http://up.syriaroses.com/upload/2007/10/3982c0dbcb.jpg





الطريقه

1
نضع حبات الفراولة في الخلاط ونخلط جيدا الى ان تنسجم جيدا
ناخذ البيضتين ونخفقهم باليد الى ان يتخير لونهم ويفتح





http://up.syriaroses.com/upload/2007/10/b98d182697.jpg


http://up.syriaroses.com/upload/2007/10/cab59fd917.jpg


نخلط كوبين (حليب+ كريمة ) اضافة الى كوب كريمة الخفق والسكر والفانيلا والبيض


http://up.syriaroses.com/upload/2007/10/2daa8dc05b.jpg


نضيف الان الفراولة الى الخليط



http://up.syriaroses.com/upload/2007/10/37c8bd0ddb.jpg


ثم نحرك جيدا


http://up.syriaroses.com/upload/2007/10/4e4f69fcb6.jpg




وبعدها يشغل ل25 دقيقة او الى ان يصبح بهذا الشكل


http://up.syriaroses.com/upload/2007/10/f83358c976.jpg





ثم يقدم بعد تبريده يقدم مع حباة الشكولاته ويزين الوجه بالجوز الهند المحمص
او بقطع الفراولة وصوص الشكولاته


http://up.syriaroses.com/upload/2007/10/e433fc8ad8.jpg





http://up.syriaroses.com/upload/2007/10/845024e88c.jpg

اتمني تعجبك ياعسل

جاكلين ادوارد
08-31-2009, 10:28 PM
شكرررررررررررررررررررا يا سكررررررررررررر

jojo2020
09-01-2009, 12:45 AM
اللة ينور عليكى يا ملوووكة انا عملت الايس كريم دلوقتى وطلع مية مية حلو اووى عجب اللى فالبيت بس حطيت علية كمان بص ليمونة طلع تحفة ميرررسى يا شاكاليتة

ملكه الاحزان
09-01-2009, 02:23 AM
طب الحمدلله
واي حاجه عايزاها اجبهالك علي طول

andro dodo
10-04-2009, 02:29 PM
ملكة ازيك ياقمر
كنت عايزة طريقه عمل بسكويت تكون حلوه ومتجربه
ويريت بسكويت النشادر لمقادر كيلو دقيق
شكراااااااااااااا

ملكه الاحزان
10-04-2009, 04:39 PM
بسكوت النشادر اهو
المكونات

كوب لبن او عصير برتقال+2كيلو دقيق+3/4كيلوسمن+3/4كيلو سكر بودره+6بيضه+2باكو بكينج باودر

فانليا+ قليل من النشادر 0

الطريقه

يسيح السمن دون ان يسخن على النار0

نضيف السكر البودره ونربهم جيدا0

نضيف البيض مع الفانليا ونربهم جيدا ثم نضيفهم للخليط مع التقليب0

نضيف اللبن او عصير البرتقال مع النشادر ونقلب جميع المكونات جيدا 0

واخيرا نضيف الدقيق والبكينج باودر بالتدريج مع العجن حتى تتكون عجينه متماسكه0

تشكل بواسطه ماكينة البسكويت فى الصوانى وتدخل فرن ساخن على نار هادئه0


ممكن تقلقي شويه الدقيق

انا بصراحه يادودو بحب البسكويت ده
بسكوت شيكولاته


اليكم هذه الوصفة السهلة و المتمثلة في كيكة البسكويت بالشوكولا اتمنى لكم الافادة http://vb.arabseyes.com/imgcache/21810.imgcache

http://vb.arabseyes.com/imgcache/21811.imgcache

http://vb.arabseyes.com/imgcache/21812.imgcache

أولا نجهز الشوكليت وهو على نفس مبدأ الباشميل


http://vb.arabseyes.com/imgcache/21813.imgcache

نضع ملعقتين من الزبدة على النار إلى أن تسيح ثم نضيف إليها ملعقتين من الدقيق
ونستمر في التقليب حتى يصفر اللون قليلا

http://vb.arabseyes.com/imgcache/21814.imgcache

نزيله عن النار ثم نضيف إليه المقادير التالية

1 كوب حليب


3 ملا عق كبيرة كاكاو بودرة

4 ملاعق كبيرة سكر

1 ملعقة صغيرة فانيلا نستمر في التقليب حتى ينعم المزيج

نعيده على النار الهادئه جدا ونستمر في التقليب حتى يتكثف ويغلظ قوامه
نزيله عن النار ونقلبه بالملعقه حتى يبرد

نجهز طبقه من البسكويت في طبق مناسب يمكن وضعه في الثلاجة
نصب على الطبقة من البسكويت قليل من صلصة الشوكليت

ونسوي السطح جيدا بحيث تغطي الصلصة كل جزء من البسكويت

http://vb.arabseyes.com/imgcache/21815.imgcache

نكرر العملية السابقة طبقة بسكويت ثم طبقة من الشوكليت
خمس طبقات أو ستة بحسب رغبتك

http://vb.arabseyes.com/imgcache/21816.imgcache

بعد ما تنتهي من كل طبقات البسكويت صبي باقي المقدار من الشوكليت
على الطبقات السابقة


http://vb.arabseyes.com/imgcache/21817.imgcache

بحيث تغطي صلصة الشوكليت كل الجوانب من جميع الاتجاهات

http://vb.arabseyes.com/imgcache/21818.imgcache

http://vb.arabseyes.com/imgcache/21819.imgcache


زينيها بالمكسرات المبشورة ( فستق ) بحسب الرغبة
أو بالشوكليت المبشور

http://vb.arabseyes.com/imgcache/21820.imgcache

http://vb.arabseyes.com/imgcache/21820.imgcache

وتقدم مع القهوةhttp://vb.arabseyes.com/imgcache/21821.imgcache
جربيها وقوليلي رائيك

جاكلين ادوارد
10-04-2009, 10:17 PM
جميله جدا الطريقه الجميله للبسكويت والكيكه شكرررررررررررررررررا ونتمنى المزيد من الوصفات السهله الجميله

ملكه الاحزان
10-05-2009, 01:16 AM
العفو ياجاكي اي خدمه والي انتي عايزه اطلبي

andro dodo
10-10-2009, 11:40 AM
ميرسى ياملكة ياقمر على الواصفتين الحلوين واكيد هجربهم واقولك
رائى اية ربنا معاكى

ملكه الاحزان
10-10-2009, 09:47 PM
ومعاكي ياعسل ميرسي ليكي

ادروسيس
10-16-2009, 11:34 PM
بامانة انتى جميلة وكمان بسم الصليب عليكى
شاطرة فى المطبخ
حقيقى تسلم اديكى

ملكه الاحزان
10-17-2009, 12:27 AM
تسلمي وتعيشي يارب
واي حاجه حضرتك عايزاها قوليلي

zeko zeko
02-02-2010, 10:24 PM
ياريت تقلولنا على اكتر من طريقة للجمبرى وبعض الاسماك البحرية وشكرا

karoo
02-03-2010, 12:39 AM
عاشت ايدك على كل الأكلات الجميلة دى وواضح انك طباخه شاطره انا كنت عاوزه استفيد منك انك تدينى بعد الأكلات اللذيذه اللى تصلح للعشاء وتكون سريعة التحضير لانى بحتار فى العشاء كتير وشكرا

eva.shawky
02-05-2010, 04:55 PM
ممكن من فضلك طريقة اللحمة الباردة
وشكرا

ملكه الاحزان
02-07-2010, 01:51 PM
سمحوني علي التاخير

اللحمه البارده

المقادير

عرق لحم ( نطلبه من عند الجزار حسب الوزن اللي عاوزينة )

خيط الجزار ( نطلبه من عند الجزار برضه )

8 فصوص ثوم ( ممكن نزودهم حسب الطلب)

3 معالق كبيرة سمنة

ملح / فلفل اسود / بهارات / حبهان

خضار مختلف ( جزرة مقطعة / بطاطس مقعة / بازلاء / اي خضار تحبي تضيفيه )

الطريقة

نخرم اللحمة في اماكن مختلفة بطرف السكينة و نحط في الأماكن دي فصوص الثوم (ممكن نتبل التوم بملح و فلفل الأول)

في نفس الأماكن اللي حطينا فيها الثوم ممكن نحط الحبهان , بس يفضل منكترش من الحبهان

نلف اللحمة بخيط الجزار ( فيه ناس بتلفها بدوبار , بس خيط الجزار أحسن لأنه حاجه طبيعية و هتدي طعم لذيذ)

بعد لما نلف اللحمة كوس بحيث ان الثوم ميطلعش ولا يقع منها نبدأ نسخن السمنه في قلاية غويطه و نحط فيها عرق اللحمة

نبدأ في الأول نشوح اللحمة , نقلبها على كل جنب لحد لما كلها تتشوح , بعد كدا نغطيها 10 دقايق لحد لما تبدأ تنزل الميه بتاعتها

نحط قطع البطاطس و الجزر و الخضار , بس منحطش كتير , عشان يستوي كويس , يعني مجرد قطع قليلة و بسيطة تضيف طعم بس

نضيف الملح و الفلفل بتاعنا و البهارات

نبص عليها كل شوية و نقلبها يمين و شمال , و كل ما تشرب الميه بتاعتها نضيف شوية ميه من عندنا ( الميه تبقا دافيه شوية مش من الحنفية )

نختبر اللحمة كل شوية بالشوكة , اول ما نلاقي سواها بقا كويس نشيلها من على النار ( بتاخد تقريبا 45 دقيقه على النار )

أول ما تستوي , نرفعها و نصفيها من الصوص بتاعها , و نستنا انها تبرد و نقطعها شرائح (ممكن بعد لما نطلعها من النار نحطها في الفرن فوق 5 دقايق على الشواية العلوية عشان وشها ينشف و يتحمر , بس دي حاجه اختيارية )

بنحطها في اطباق و نصب عليها من الصوص و نحط حواليها البطاطس و الجزر و الخضار اللي كان معاها

التجميل ممكن بحلقات فلفل و خس و كابوتشي




اما بالنسبه للمأكولات البحريه
انا هاقدم 3 وصفات

اولا الجمبري بانيه
جمبري بانيه
المقادير
كيلو جمبري متوسط الحجم
2 ملعقة صغيرة ثوم مفرى
بصلة متوسطة مفرية ناعما
ملح، فلفل، عصير ليمون
2بيضة
2 فنجان بقسماط ناعم للتغطية
زيت للتحمير
للتقديم بقدونس مفرى و شرائح ليمون و أرز مفلفل و( سلاطة طحينة)
الطريقة
يغسل الجمبرى ويقشر وينظف ظهره من الخيط الأسود ويعاد غسله يتبل بالبصل والثوم والتوابل ويغطى ويترك داخل الثلاجة 2- 3 ساعات يخفق البيض بالشوكة ويتبل خفيفا وتغمس فيه وحدات الجمبرى ثم يغمس فى البقسماط مع الضغط عليه جيدا يحمر الجمبرى فى زيت غزير ساخن حتى يصير لونه ورديا يرفع على ورق مطبخ لامتصاص المادة الدهنية الزائدة يحرص الجمبرى فى طبق التقديم، ويجمل بالبقدونس وشرائح الليمون يقدم مع أرز مفلفل أحمر وسلاطة طحينة

ماكولات بحريه مع مكرونه


المقادير :

500 غرام قريدس كبير (جمبري).
2 شريحتا فيليه سمك.
4 أغطية رؤوس الحبار الصغيرة.
2 ملعقتا طعام زيت زيتون.
1 ملعقة صغيرة ثوم مدقوق.
1 ملعقة صغيرة فلفل أسود مطحون.
1 ملعقة صغيرة فلفل حار مفروم.
3 حبات بندورة حمراء مقشرة.
2 ملعقتا طعام معجون بندورة.
2 كوبا مرق سمك.
1 ملعقة طعام خل.
1 ملعقة صغيرة سكر أسمر.
500 غرام مكرونة مسلوقة.

الطريقة :

قشري القريدس ونظفيه واتركي الذنب.
ـ قطعي فيليه السمك إلى مكعبات.
ـ قطعي رؤوس الحبار إلى شرائح رقيقة.
ـ في مقلاة كبيرة ضعي الزيت حتى يسخن ثم اقلي الثوم مع الفلفل الحلو والفلفل الحار لمدة دقيقتين ثم أضيفي القريذدي والسمك والحبار وقلبيها على نار قوية لمدة 5 دقائق. ثم اتركي الخليط جانباً.
ـ في المقلاة ضعي البندورة ومعجون البندورة ومرق السمك والسكر والخل وقلبيها ثم اتركيها على نار خفيفة حتى يغلي ثم خففي النار واتركيه لمدة 10 دقائق دون غطاء.
ـ أعيدي المأكولات البحرية إلى الخليط واخلطيها جيداً مع البندورة ثم أضيفي المكرونة إلى الخليط واخلطيها جيداً.
ـ قدمي المأكولات البحرية مع المكرونة فوراً بعد الخلط.

السبيط المقلي
المقادير:ا كيلو سبيط منظف ومقطع رفيع - نصف ربطة ك***ة - 5 فصوص كبيرة ثوم - 1حبة فلفل حلو - 1ليمونة م... المقادير:

ا كيلو سبيط منظف ومقطع رفيع -
نصف ربطة ك***ة -
5 فصوص كبيرة ثوم -
1حبة فلفل حلو -
1ليمونة مقشرة وزي ماهي بدون تقطيع -
نصف ملعقة صغيرة شطة -
نصف ملعقة صغير كمون - ملح حسب الرغبة -
ملعقتين خل -
ربع كوب ماء -
كوب دقيق للتحمير.


الطريقة:

يوضع السبيط في طبق ثم ناتي بجميع المكونان اللي هي الكزبره الخضراء والفلفل والثوم والليمون والبهارات ويمكن اضافة اي بهارت تفضليها ويوضع الخليط كلة في الكبة او المطحنةونضع الخل والماء عندها سيصبح الخليط سائل شوي ثم بعد ذلك نضعة علي السبيط ثم يقلب ويوضع ساعتين في الثلاجة وبعد ذلك نطلعة من الخلطة ونضعة في دقيق فقط ثم نضعة في الزيت واللة الطريقه ها تعجبكم جدا والف هنا

ملكه الاحزان
02-07-2010, 01:52 PM
اكلات العشاء الخفيفه والسريعه


(((سندوتشات)))
سندوتشات البيض ..والجبنه

المقادير: -
بيضه مسلوقه واحدة
جبن شرايح كرفت اوشيدر مبشور
مايونيز
فلف اسود
ملح
توست
الطريقه :-
يدهن وجهه التوست بقليل قليل من الماوينيزقليل اوكي لانه يسمن ويغث
تقطع البيضه المسلوقه شرايح وتوزع على شرايح التوست
يرش عليهاقليل من الملح والفلفل الاسود حسب اللرغبه
توضع فوق كل شريحه توست شريحه جبن كرفت اوالجبن المبشورشيدر
ويوضع في المكرو وويف حتى يسيح الجبن فوق البيض يمممممي
ويقدم ساخنن مع كوب شاي اوحليب بلهناء والشفاء

سندويتش دجاج

المقادير: -
كأس من شرائح الدجاج المسلوق + نص كاس بصل مقطع صغير + نص كاس فلفل اخضر واحمر + نص كاس مشروم + نص كاس زبده + اربع ملاعق طحينه + ملعقه صغيره ثوم مفروم + ملح وفلفل حسب الرغبه + خبز عربي
الطريقه :-
يحمر البصل والثوم في الزبدة و يضاف عليه الفلفل البارد ويقلب على نار هاديه ويضاف الدجاج والمشروم يقلب ويضاف عليه كاس ماء حار وملعقه ماجي ابيض يترك على النار الي ان ينشف من الما 00 تقطع الخبز الى نصفين وتدهن الخبزه بقليل من الزبده وتوضع الحشوه مقدار ملعقتين وقليل من الطحينه المخفوقه 00 والف عافيه 00

كلوب ساندويتش
المقادير:-
1.شرائح توست
2.جبن شرائح
3.خس
4.حلقات بصل
5.مايونيز
6.دجاج مسلوق ومفروم
7.شرائح طماطم رفيعة
8.بيض مقلي (عيون)
الطريقة :-
ضعي فوق شريحة التوست الاولى :
شريحة جبن
شريحة طماطم (ممكن اضافة الخيار ايضا)
شريحة خيار
حلقة بصل
ثم ضعي فوق ما سبق شريحة توست اخرى
وضعي فوقها بيضة مقلية
ثم ضعي شريحة اخيرة وضعي فوقها :
الدجاج ( بعد ان يخلط في اناء بالمايونيز)
ووريقات الخس الخضراء
اصبح الان لديكي جبل من التوستات
ادخلي هذا الجبل في المكينة الخاصة بتحميص وتسخين التوست (اللي تستخدم لكبس السندوتشات وتسخينها..كما تستخدم للشواء احيانا)
وبعد ان تتحمر اطراف التوست ويصبح أعلى التوست محمرا على شكل خطوط ذهبية جميلة ..اخرجيه لكي يبرد قليلا
ومن ثم قطعي كل مربع توست الى اربع قطع ..اقطعي التوست على هيئة العلامه اكس ×
النتيجة 4 مثلثات...ضعي عودا في كل مثلث لتتماسك طبقات التوست جميعا ..وفوق العود ادخلي زيتونه خضرا

سندويتش المرتدلا بالجبن

المقادير -:
توست عادي شرائح مرتديلا
شرائح جبن
شرائح خس
شرائح طماطم
شرائح خيار مخلل
صلصة المسترد
مايونيز
الطريقة -:
- يحمص التوست ثم تدهن شريحة واحدة بقليل من صلصة المسترد و تصف شرائح المخلل ثم شريحة من المرتديلا ثم تغطي بشريحة توست محمصة و يدهن سطحها بقليل من المايو نيز ثم توضع شريحة طماطم الجبن و الخس و تغطى بشريحة توست محمصة مدهون اسفلها بالمايونيز .........تزال اطراف التوست و تقطع الى 4 مثلثات و تقدم مع شرائح الخس و الزيتون..و بالعافية...

ساندويتش تونة
المقادير :-
علبتين تونة مهروسة + كيس من شرائح التوست + اربع ملاعق مايونيز + ملعقه
كتشب + عصير لليمونه
الطريقة :-
تصفى التونة من الماء وتطحن با لخلاط يعصر عليها اليمون ويضاف الميونيز والكتشب تقلب الى ان تتجانس 0 تقطع أطراف شرائح التوست
و تحشى كل شريحتين بمقدار ملعقة طعام من الخلطة السابقة
تقطع الشرائح على شكل مثلث 00 وتزين بالطماطم واليمون 0

سندويتش جبنه
المقادير:-
ملعقتين كبيره جبن كاسات + ملعقه ما يونيز + ملعقه كزبرة مفرومه + جزره مبشوره
الطريقة :-
تخلط الجميع ويقطع الخبز الصامولي دوائر ثم يوضع عليه مقدار ملعقه من الخلطه السابقه ويوضع فوق كل قطعه جبن مبشور وحبة زيتون 0ويدخل الفرن ليحمر الوجه ويقدم مع الخيار والطماطم 0

سندويتش البيض

الطريقة-:
بيض مسلوق + طماطم + مايونيز + زبده + خبز عربي + جبنه كرفت مبشوره
يخلط الميونيز مع الجبنه ويظاف الطماطم المقطع قطع صغيره ويضاف البيض المقطع صغير ويخلط مع قليل من الملح وقليل لليمون 0 يقسم الخبز الى قسمين ويوضع بداخله بعد دهنه بالزبده بملعقتين من خليط البيض 0

سندويتش الدجاج

الطريقة -:
دجاج مسلوق بعد نزع العظم والجلد + قليل زيت + بصل + مشروم مقطع + جبن مزرولا + مستردا + خبز + خبز الكروسان
يوظع الزيت والدجاج والبصل والمشروم ويقلب على النار لمده خمس دقايق
يقطع الكراوسان من النص ويدهن با لمستردا ثم يوضع ملعقتين من خليط الدجاج ويقدم 0

أومليت أسباني

المقادير :
بصلة - طماطة واحدة - جزرة -فلفل أخضر بارد - بطاطا - وحبة نقانق - 4 أو 5 بيضات - رشة ملح - وفلفل أسود - ملعقتين طعام زيت زيتون
الطريقة :-
نقطع البصل والطماطم والفلفل البارد والنقانق مربعات صغيرة
اما الجزر والبطاط فنبشرهم
نخفق البيض ونضع عليه الخضروات والملح والفلفل الأسود الناعم
نسخن الزيت زيتون في مقلاة ونضع عليها الخليط حتى يستوي من الأسفل
ومن ثم نضعه في الفرن حتى يستوي الجزء الأعلىوبالهنا والشفاء

الفتوش

المقادير :-
خسه متوسطه الحجم تورق وتغسل وتقطع*
نصف كيلو طماطم يغسل ويقطع الى قطع صغيره*
نصف كيلو خيار يغسل ويقطع الى قطع صغيره*
باقه بقدونس طازج ومفرم*
باقه نعناع طازج ومفرم*
باقه فجل تغسل جيدا وتقطع*
فلفل اخضر حلو تنزع بذوره ويقطع*
فصوص ثوم مدقوقه 3*
عيدان بصل اخضر تغسل وتقطع ناعما*
عصير ليمونتين*
ملاع خل طعام 3*
كوب زيت زيتون ورشه سماق ورغيف عربي محمص*
الطريقه :-
ضعي الخضار المقطعه في وعاء السلطه واخلطيها بالملح وعصير الليمون*
الحامض والثوم والزيت والخل
قطعي الخبز المحمص الى قطع متوسطه الحجم واضيفيها الى الخضار وحركيها*
رشي السماق على الخليط وقدميه*
سلطة الملفوف والجزر كوزلو
المقادير :-
ملفوف مقطع طوليا \ جزر مبشور \
وبالنسبة للتتبيل : على حسب الكمية قشطة + سكر + خل + مايونيز اذا كانت الكمية 5 - 6 اشخاص تكون 4ملاعق قشطة +3ملاعق مايونيز + 2ملعقة سكر + ملعقة صغيرة خل
وطبعا انت ورغبتك في الزيادة او النقص وتتتبل السلطة

أقراص البطاطا المقلية بالبيض

المقادير :-
حبتا بطاطا من الحجم الكبير
بيضتان
رشة صغيرة من الفلفل الأسود ورشة ملح
زيت للقلي
بعض البقدونس للتزيين
الطريقة: -
1-اسلقي البطاطا جيداً
2- قشري البطاطا ثم اهرسيها في إناء مع إضافة الملح والفلفل
3-أضيفي البيض مع التقليب باليد
4-بعد أن تصبح الخلطة كالعجينة المتماسكة
5-اغلي الزيت في المقلاة
6-شكلي العجينة باليد وعلى شكل أقراص ثم اقليها بالزيت
7-زيني الطبق بقليل من البقدونس، قدميه ساخناً

سلطة الباذنجان بالبقدونس

المقادير:-
كيلو باذنجان يغسل ويقط مكعبات ثم يسلق مع إضافة نصف ملعقة صغيرة من الملح
كأسان وثلاثة أرباع الكأس من الطماطم مقشرة ومقطعة قطعاً صغيرة.
ثلاث كأسات بقدونس مفروم فرما ناعما
نصف ملعقة طعام من الثوم المهروس
نصف ملعقة صغيرة من الفلفل الاسود الحار الناعم
ربع ملعقة صغيرة من الفلفل الأحمر الحار الناعم
نصف ملعقة صغيرة من الكمون الناعم
ملعقة صغيرة من الملح
ربع كأس من عصير الليمون
ربع كأس من زيت الزيتون
الطريقة:-
1- صفي الباذنجان من ماء السلق ثم أهرسيه بواسطة شوكة حتى ينعم
2- ضعي جميع المقادير المتبقية في مقلاة على نار هادئة حتى تذوب الطماطم
3- أضيفي الباذنجان إلى الخليط السابق وحركيه ثم اتركيه على النار يشرب السائل كله.
4- قدمي السلطة باردة

المعكرونة بالخضروات والتونة

المقادير: -
ملعقتا طعام من الزيت .
- بصلة متوسطة مفروماً .
- فصان من الثوم المهروس .
- علبتا تونة وزن الواحدة 200غرام
- كرتون مكرونة متوسط الحجم يعادل 250غرام .
- تسلق مع ملعقة طعام من الزيت ثم تصفى .
- كأس خضروات مفرزة ومسلوقة قليلاً .
- كأسان من الصلصة البيضاء .
- سبع شرائح من جبن الكرافت .
- ربع كأس من البقسماط .
- ملعقة طعام من الزبدة النباتة الذائبة على النار
الطريقة :-
1- ضعي الزيت والبصل والثوم في قدر على النار وحركي حتى يذبل البصل ثن أضيفي التونة وحركي على نار هادئة حتى تتفكك ثم إرفعي القدر عن النار .
2- ضعي المكرونة والخضروات على المقادير السابقة ثم حركيها جميعاً .
3- ضعي خليط المعكرونة في صينية متوسطة الحجم وغطي السطح بالصلصة البيضاء ثم رتبي الجبن وأنثري البقسماط فوق الجبن ووزعي الزبدة على السطح .
4- ضعي الصينية في فرن متوسط الحرارة (350ف) لمدة خمس دقائق ثم قطعيها وقدميها مباشرة .

سلطة السمك مع الذرة

المقادير-:
ربع كيلو سمك فيليه هامور ويقطع قطعاً صغيرة
ملعقة طعام من الخل
ثلاثة أرباع ملعقة صغيرة من الملح
ربع ملعقة صغيرة من البهارات المشكلة
نصف كأس من الماء
حبة بطاطس متوسطة تقشر وتقطع على شكل مكعبات صغيرة تُسلق ثم تصفى
حبة من الفلفل الرومي الأحمر المفرومة فرماً ناعماً
نصف كأس من الذرة المفرزة المسلوقة والمصفاة
ثلاث ملاعق طعام من الكزبرة مفرومة فرماً ناعماً
ملعقة طعام من البصل الأخضر المفروم فرماً ناعماً
أربع ملاعق طعام من عصير الليمون
ثلاث ملاعق طعام من زيت الزيتون
ربع ملعقة صغيرة ملح
أوراق خس لتزيين الطبق
الطريقة :-
1-ضعي السمك في وعاء وأضيفي إليه الخل والملح والبهارات المشكلة ثم حركي الخليط واتركيه لمدة عشر دقائق
2-اغلي الماء في قدر على النار مع إضافة السمك وسائل النقع ثم اتركي السمك على النار حتى ينضج
3-صفي السمك ثم ضعيه في وعاء وأضيفي إليه جميع المقادير المتبقية ثم حركيه
4-رتبي الخس في طبق التقديم ثم ضعي السلطة فوقه وقدميها
كفتة السمك:
نصف كيلو سمك مسلوق او بقايا سمك مشوي مع نزع الجلد والشوك ويهرس بشوكة ويضاف اليه نصف كيلو بطاطس مسلوقه ومهروسة وعصير ليمونه ونصف ملعقة شاي مستوردة وملح وفلفل وملعقة بقدونس مفري وبيضة وتشكل العجينة علي هيئة اسطوانية ويتم وضعها في البيض المتبل ثم البقسماط ويتم تحميرها.

الجلاش بالجبنة:
يفرد الجلاش في صينية ويوضع في المنتصف الجبن الابيض باللحم المفروم.

الكبيبة :
يفرم نصف كيلو برغل مع بصلة ونصف كيلو من اللحم المفروم ويتبل جيدا ويشكل علي هيئة وحدات ويحشي بالعصاج ويحمر في الزيت.

معكرونة الاسباجتي بالزبد والجبن الرومي:
يتم سلق نصف كيلو مكرونة اسباجتي ويضاف اليها 2 ملعقة زبدة وتغرف في طبق بيضاوي ويرش سطجه بالجبن الرومي المبشور.

الكوسا بالباشميل
: يقطع كيلو كوسة علي هيئة شرائح ويتم سلقها وتتبل ثم يوضع نصف المقدار في الصينية ثم يتم وضع نصف كيلو لحم عصاج ثم النصف الآخر من الكوسة وتغطي بالباشميل.

كفتة البطاطس
: يتم سلق مقدار كيلو واحد من البطاطس وتهرس وتتبل وتشكل علي هيئة اصابع وتفتح في المنتصف ويوضع بها عصاج من اللحم المفروم ثم توضع في البيض والبقسماط وتحمر في الزيت.

الكنا لوني
: نصف 1كوب دقيق « واحد كوب لبن « 2 بيضة وملعقة شاي بيكنج بودر وملح وفلفل.. يضاف اللبن والبيض الي الدقيق وتشكل العجينة علي هيئة اقراص وتحمر في الزيت وتحشي هذه الاقراص بالعصاج او الجبن الرومي وتوضع في صينية

منصور جرجس
02-07-2010, 09:07 PM
لو تسمحي عايز اعرف طريقة عمل الفطيرة بالخضروات صيامي وأشكر محبتكم وكل عام وانتم بخير

eva.shawky
02-11-2010, 02:29 PM
ياريت طريقة عمل كفتة صيامى واشكرك على تعبك
اشكرك على ردك بخصوص اللحمة الباردة و شكرا على تعب محبتك ايفا

ملكه الاحزان
02-12-2010, 09:24 PM
معلش مش اعرف الفطيره دي بس دي اكلات صيامي


المكونات:

بطاطس مسلوقة ومقشرة
بقسماط
دقيق
ملح

مكونات الحشو:

صنوبر ( يمكن الاستغناء عنة بأي نوع مكسرات او سوداني )
زيت زيتون
بصل
زبيب
بقدونس مفروم
شبت مفروم

الطريقة:

يهرس البطاطس جيداً، ثم يضاف إليه القليل من الملح والدقيق، ويخلط.
يحمص الصنوبر او المكسرات بقليل من زيت الزيتون، ويضاف البصل ويقلب.
يضاف الزبيب والقليل من البقدونس والشبت، ويقلب.
يحشى البطاطس بحشو الصنوبر او المكسرات والزبيب، ثم يشكل على شكل أقراص دائرية مفلطحة، وتقلى بالزيت.
يمكن ان تقدم مع خضار سوتيه او مكرونة او ارز .

شوربه الارز والفطر



المقادير:

1 كوب أرز.

٢ ملعقة كبيرة زيت أو زبدة

٢ فص كبير ثوم، مهروس

٢ عود بصل أخضر، شرائح

12 قطعة عيش الغراب ( ماشروم )

4 كوب مرق خضروات

¼ ملعقة صغيرة فلفل أسود

١ ملعقة صغيرة ملح

٢ ملعقة كبيرة بقدونس ، مفروم

الطريقة:

يتم غسل الأرز جيدا، ثم ينقع في ماء مملح من ٢۰-٢٥ دقيقة

2- يسخن الزيت في وعاء متوسط، ثم يضاف الثوم والبصل، يوضع على نار متوسطة الى ان يصبح ذهبي اللون.

3- يضاف عيش الغراب ، ثم يقلب لمدة دقيقة.

4- يضاف الأرز، المرق، الفلفل، الملح، و يترك الخليط يغلي.

5- خففي النار، اتركي القدر على النار بدون تغطية ١۰-١٥ دقيقة الى أن ينضج الأرز.

6- يوزع البقدونس على الشوربة وتقدم ساخنة

كبــــاب حلة صيامى

المقادير

1 - نص كيلو ماشروم مقطع قطع صغيره
2 ربع كيلوفلفل( اخضر واصفر واحمر كل الالوان اللي تلاقوها الفلفل بيدي طعم حلو وشكل كويس)
3- شوية ملح
4- فلفل اسود
5- بهارات ( بتخليها طعمها يهوس )
6- بصله متوسطه الحجم وتكون متقطعه كويس
7- زيت
8- ميه حسب الحاجه يفضل كوب ونصف

طريقة العمل
طبعا نغلي الزيت ونشوح فيه البصله لغاية لما لونها يبقى دهبي نحط الماشروم المقطع ونقلبه شويتين ونحط ملح
وبعدين نحط الفلفل المتقطع حلقات ونحط شوية ملح مع الفلفل الاسود والبهارات

وبعدين نقلبهم شويه لغاية لما الفلفل يدبل وبعدين نزود الميه ونسيبه شويه لغاية لما يستوي


=========================================
مكرونة بالخضار


المقادير:
- مكرونة اى نوع
- 2 بصلة كبيرة
- 2 ثمرة فلفل رومى
- نصف كيلو طماطم
- ربع كيلو زيتون اسود
- ملح وفلفل
- 4 فصوص ثوم مفرى
- زيت

الطريقه :

- يقطع الزيتون حلقات والفلفل الرومة شرائح رفيعة
- تسلق المكرونة ثم تصفى وتشطف بالماء البارد
- يحمر الثوم فى الزيت حتى يصفر لونه ثم نضع الزيتون المقطع والفلفل الرومى ويشوح قليلا
ثم يضاف عصير الطماطم ويضاف اليها الملح والفلفل وتترك حتى تتسبك
- تضاف المكرونة وتقلب جيدا وتقدم ساخنة