المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : فطيرة شم النسيم


zaza2006
04-17-2009, 10:14 PM
اليوم ده العيلة عادة بتبدأه بتلوين البيض وهنديلك بعض النصايح:

1. ياريت تشتري البيض قبلها بفترة.. يعني مش اليوم ده، وتشتريه من حتة واثقة منها.

2. تلوين البيض حاجة حلوة قوي بس ياريت تراعي إنك تستخدمي ألوان طبيعية.. يعني مثلا تقدري تاخدي اللون الأخضر الفاتح من البقدونس، والبيج من قشر البصل، والأحمر من البنجر أو قشر الرمان، والبرتقالي الفاتح من الجزر، والبنفسجي الفاتح من قشر الباذنجان، وهكذا، وممكن كمان تبتكري إنتِ بقى في الألوان.


3. بس فيه سؤال بيتكرر عندنا في البيت كل سنة.. يا ترى البيض ده كله هيروح فين؟ وده ينقلنا للمرحلة الجاية.. اليوم ده ممكن تخليه مختلف بإنك تعملي فيه فطيرة شم النسيم، وهي نوع لذيذ من الفطير ممكن ترشيها بالسكر الناعم، أو حتى الخشن، أو تتزين بالبيض الملون بعد سلقه، واتأكدي إن كل العيلة هتقولّك تسلم إيديكِ.

http://www.boswtol.com/mastaba/images/192/daily/kamar_02.jpg


مفادير الفطيره

فطيرة شم النسيم

المقادير:

1 كجم دقيق.
300 جم زبدة.
200 جم زيت.
8 بيضات كاملة.
1/2 معلقة صغيرة ملح.
20 جم خميرة (في حجم عين الجمل).

طريقة التحضير:

ينخل الدقيق مع الملح.. تدعك الخميرة بيرة مع السكر السنترفيش حتى تسيل ويضاف إليها الماء الدافئ، وتغطى، وتترك في مكان دافئ حتى تخمر.. يوضع نصف مقدار الدقيق في إناء العجين، ويضاف إليه الخميرة والبيض المخفوق قليلا، والزبدة السايحة ويقلب المقدار بالملعقة الخشبية من 4 إلى 5 دقائق حتى تتكون عجينة ملساء ناعمة.. يضاف باقي الدقيق ويعجن المقدار باللبن مع العجن باليد حتى تتكون عجينة ناعمة تترك جوانب إناء العجينة.

ترابيزة المطبخ بالدقيق، وتوضع فوقها العجينة وتلف باليدين جيدا حتى تصير العجينة ملساء لا تلتصق.. تكور العجينة وتوضع في إناء العجن بعد دهنه بالزبده السايحة، وتغطى وتترك في مكان دافئ، وتترك حتى يتضاعف حجمها، وتخمر جيدا من 30 إلى 45دقيقة.

التشكيل:

يمكن تشكيل العجينة على أشكال مختلفة ووضع البيض الملون في الوسط بعد السلق كما هو موضح في الصور، وتدخل الفرن، وبعد ما تخرج من الفرن وتبرد نرشها بالسكر البودرة


http://www.sis.gov.eg/Images/Society/0001/L_0980.jpg


وكل سنة وانتم طيبين

وردة حزينة
04-25-2009, 05:56 PM
ميرسى خالص على الفطيره الحلوه ده يانهى

zaza2006
04-25-2009, 10:16 PM
شكرا يا فوقا على ردك

maryan alfady
04-27-2009, 07:35 PM
مرسي يا قمر علي الطريق

zaza2006
04-27-2009, 08:40 PM
ميرسى ماريان على ردك