المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : طريقة عمل العيش المصرى وبالصور ...ولا الوقفة فى الطوابير


s_marium
06-25-2009, 08:45 AM
هقولكوا على طريقة مامتى فى عمل العيش
اللى هتريحكم من وقفة الطوابين و دا غير الدقيق المستخدم فى الطابونه بيكون ......زى منتوا عارفين


الأدوات الواجب توافرها فى البيت من أجل صناعة العيش:
_ فرن صغيرة للخبيز (معلش بتشتغل بـ أنبوبة الغاز ) .... سعرها مش غالى

http://tbn2.google.com/images?q=tbn:P6zujZvZe40wdM:http://www.sfdprojects.org.eg/upload/product/large/6_142_L.jpg (http://www.orsozox.com/forums/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimages.google.com. eg%2Fimgres%3Fimgurl%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.sfdproject s.org.eg%2Fupload%2Fproduct%2Flarge%2F6_142_L.jpg% 26imgrefurl%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.sfdprojects.org.eg% 2Fproduct%2Fpro_product_view.asp%253FProductID%253 D1522%26usg%3D__eN95kQLSH29NlhNAza3khNeq26s%3D%26h %3D477%26w%3D500%26sz%3D37%26hl%3Dar%26start%3D90% 26um%3D1%26tbnid%3DP6zujZvZe40wdM%3A%26tbnh%3D124% 26tbnw%3D130%26prev%3D%2Fimages%253Fq%253D%252522% 2525D9%252581%2525D8%2525B1%2525D9%252586%252B%252 5D8%2525BA%2525D8%2525A7%2525D8%2525B2%252522%2526 ndsp%253D20%2526hl%253Dar%2526sa%253DN%2526start%2 53D80%2526um%253D1)

_ رول لفرد الرغيف أو نشابة

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:v-MM0Cu8d8fuSM:http://photos.azyya.com/store/up1/080614203446OoM3.jpg (http://www.orsozox.com/forums/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimages.google.com. eg%2Fimgres%3Fimgurl%3Dhttp%3A%2F%2Fphotos.azyya.c om%2Fstore%2Fup1%2F080614203446OoM3.jpg%26imgrefur l%3Dhttp%3A%2F%2Ffashion.azyya.com%2F10306.html%26 usg%3D__Ixz-ZD1JvUtm4tjkO_jGxHBD7jU%3D%26h%3D258%26w%3D300%26s z%3D9%26hl%3Dar%26start%3D1%26um%3D1%26tbnid%3Dv-MM0Cu8d8fuSM%3A%26tbnh%3D100%26tbnw%3D116%26prev%3 D%2Fimages%253Fq%253D%2525D9%252586%2525D8%2525B4% 2525D8%2525A7%2525D8%2525A8%2525D8%2525A9%2526hl%2 53Dar%2526sa%253DN%2526um%253D1) http://tbn1.google.com/images?q=tbn:5qDJWaf970xmSM:http://www.shamsqatar.com/up3/get-12-2008-mub48tu3.jpg (http://www.orsozox.com/forums/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimages.google.com. eg%2Fimgres%3Fimgurl%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.shamsqatar .com%2Fup3%2Fget-12-2008-mub48tu3.jpg%26imgrefurl%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.shamsq atar.com%2Fvb%2Ff61%2Ft76165.html%26usg%3D__Au9sSD-q0L4PMh5ytFxx20Pex6I%3D%26h%3D317%26w%3D400%26sz%3 D84%26hl%3Dar%26start%3D5%26um%3D1%26tbnid%3D5qDJW af970xmSM%3A%26tbnh%3D98%26tbnw%3D124%26prev%3D%2F images%253Fq%253D%2525D9%252586%2525D8%2525B4%2525 D8%2525A7%2525D8%2525A8%2525D9%252587%2526hl%253Da r%2526sa%253DG%2526um%253D1)


_ خشبة مستديرة ولها يد خشبية من أجل دخول العيش للفرن

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:upkYFecFD4ZLDM:http://www.sfdprojects.org.eg/upload/product/small/6_1103_S.jpg (http://www.orsozox.com/forums/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.sfdprojects.or g.eg%2Fupload%2Fproduct%2Fsmall%2F6_1103_S.jpg)





_ 2صاج كبير
زى ده
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:VzOESRLWWJqYNM:http://vb.q8ia.com/imagehosting/149c5b38261881.jpg
_ ميزان المطبخ
http://tbn3.google.com/images?q=tbn:Ty4rqP07M9eraM:http://finehome.tabbaa-group.com/catalog/images/LAICA/AY25.jpg (http://www.orsozox.com/forums/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimages.google.com. eg%2Fimgres%3Fimgurl%3Dhttp%3A%2F%2Ffinehome.tabba a-group.com%2Fcatalog%2Fimages%2FLAICA%2FAY25.jpg%26 imgrefurl%3Dhttp%3A%2F%2Ffinehome.tabbaa-group.com%2Fcatalog%2Fproduct_info.php%253Fproduct s_id%253D426%26usg%3D__BW7ClyP77129UcatNa4BP0nfU5A %3D%26h%3D400%26w%3D361%26sz%3D24%26hl%3Dar%26star t%3D11%26um%3D1%26tbnid%3DTy4rqP07M9eraM%3A%26tbnh %3D124%26tbnw%3D112%26prev%3D%2Fimages%253Fq%253D% 2525D9%252585%2525D9%25258A%2525D8%2525B2%2525D8%2 525A7%2525D9%252586%252B%2525D9%252584%2525D9%2525 84%2525D9%252585%2525D8%2525B7%2525D8%2525A8%2525D 8%2525AE%2526hl%253Dar%2526sa%253DG%2526um%253D1)

ملحوظة مهمة:
أول ما تجيبى الفرن وتوصليها وتتأكدى من التوصيلات وأنها أمان تشغليها وباستخدام قطعة قماش مبلولة وتمسحيها وهى شغاله كويس علشان مطرح الألومنيوم يطلع
وطبعا الفرن يفضل وضعها فى البلكونه ودا أريحلك لأن كمان درجة حرارتها بتبقى عالية أكتر بكتير من فرن البتوجاز


بعد ما تنوى العزم وتتوكلى على ربنا و تجهزى الأدوات دى نبدأ بقى الشغل


المقادير : (تنتج حوالى 15 رغيف)
2 كيلو دقيق فاخر
2 ملعقة ممسوحه ملح
10جرام خميرة بيرة
ردة ناعمة

الطريقة:

أولا نضيف للخميرة قليل من السكر وشوية ماء دافئ ونسخنها شوية فى فرن البتوجاز

ثانيا نضع الدقيق فى كروانه أو أناء للعجن (واختارى مقاس منابس وخدى بالك أن العجين هيخمر)
ثم نضيف إليه الملح والخميرة بعد ما تكون خمرت ثم نبدأ فى إضافة ماء دافئ ونبدأ نعجن كويس ونلف العجينة كويس ونلمها من تحت لفوق ونخلط المكونات كويس مع بعضها
لغاية ما يبقى قوام العجينة متماسك بحيث ولا أنها ناشفة ولا طرية (وخدى بالك أنها عجينة بتلزق فى الأيد يعنى متفضليش تضيفى ماء علشان تبطل تلزق فى الحاله دى هتلاقيها طريه خالص ومينفعش فردها)
http://tbn1.google.com/images?q=tbn:WfTFIyI35eBaAM:http://www.arab-album.com/album/d/17161-10/8g%2B083.JPG (http://www.orsozox.com/forums/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimages.google.com. eg%2Fimgres%3Fimgurl%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.arab-album.com%2Falbum%2Fd%2F17161-10%2F8g%252B083.JPG%26imgrefurl%3Dhttp%3A%2F%2Fwww .arab-album.com%2Falbum%2Fv%2FIsrael%252BPalestine%2Fpal stine%2F8g%252B083.JPG.html%26usg%3D__KDmj_0PNFg3x eRl7W6ocBrPpjVE%3D%26h%3D482%26w%3D640%26sz%3D58%2 6hl%3Dar%26start%3D1%26um%3D1%26tbnid%3DWfTFIyI35e BaAM%3A%26tbnh%3D103%26tbnw%3D137%26prev%3D%2Fimag es%253Fq%253D%2525D8%2525B9%2525D8%2525AC%2525D9%2 52586%2526hl%253Dar%2526sa%253DG%2526um%253D1)
ثم نغطي اناء العجن بكيس بلاستيك (علشان العجينة متلزقش جامد فيه) ونلفها ببطانية ونضعها فى فرن البتوجاز ( وهى دافئه مكان ماسخنا الخميرة)

ونتركها لمدة ساعة علشان تخمر

بعد ما تخمر نقرص العيش
تكونى فاتحة ماء الصنبور و تاخدى من العجينة وتبليها قليلا بالماء علشان متلزقش جامد فى إيديك وتوزنيها على الميزان حوالى 200 جرام الرغيف
ونكون مجهزين صاج ومفروش ردة ناعمة ونضع علية الأرغفة و خلى فيه مسافة بين كل رغيف والأرغفة الأخرى

غطى الصاج بكيس بلاستيك وأتركيهم ساعة علشان يخمروا

المرحلة الأخيرة الخبيز

شغلى الفرن وخلي الشعلة اللى تحت عاليه واللى على الجانبين قليله

على الطرابيزة أفرشى شوية ردة ناعمة وحطى الرغيف عليها
أنثرى قليل من الدقيق فوق الرغيف
وأبدئ بواسطة النشابة أو الرول أفردى الرغيف لحد ما يوصل لمقاس مناسب
http://tbn2.google.com/images?q=tbn:lFoOGFlBZ3ileM:http://www.rofof.com/img2/1bzymi31.jpg (http://www.orsozox.com/forums/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimages.google.com. eg%2Fimgres%3Fimgurl%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.rofof.com% 2Fimg2%2F1bzymi31.jpg%26imgrefurl%3Dhttp%3A%2F%2Fw ww.madenah-monawara.com%2Fvb%2Fshowthread.php%253Ft%253D64936 %26usg%3D__VUr6d6oEM-XqI6F65bEdnlOc0b8%3D%26h%3D480%26w%3D640%26sz%3D34 %26hl%3Dar%26start%3D33%26um%3D1%26tbnid%3DlFoOGFl BZ3ileM%3A%26tbnh%3D103%26tbnw%3D137%26prev%3D%2Fi mages%253Fq%253D%2525D8%2525B5%2525D8%2525A7%2525D 8%2525AC%252B%2525D9%252584%2525D9%252584%2525D9%2 52581%2525D8%2525B1%2525D9%252586%2526ndsp%253D20% 2526hl%253Dar%2526sa%253DN%2526start%253D20%2526um %253D1)

أمسكى الرغيف كويس وأنقليه على الخشبة المستديرة واللى من خلالها أرمى الرغيف فى الفرن
http://tbn3.google.com/images?q=tbn:ngybNkRqUCcQdM:http://photos.azyya.com/store/up2/081216230415RQGz.bmp (http://www.orsozox.com/forums/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimages.google.com. eg%2Fimgres%3Fimgurl%3Dhttp%3A%2F%2Fphotos.azyya.c om%2Fstore%2Fup2%2F081216230415RQGz.bmp%26imgrefur l%3Dhttp%3A%2F%2Ffashion.azyya.com%2F28147.html%26 usg%3D__h6b2aC6QdZmI-MllN7j3RZLXnO0%3D%26h%3D490%26w%3D653%26sz%3D938%2 6hl%3Dar%26start%3D10%26um%3D1%26tbnid%3DngybNkRqU CcQdM%3A%26tbnh%3D104%26tbnw%3D138%26prev%3D%2Fima ges%253Fq%253D%2525D8%2525B5%2525D8%2525A7%2525D8% 2525AC%252B%2525D9%252584%2525D9%252584%2525D9%252 581%2525D8%2525B1%2525D9%252586%2526hl%253Dar%2526 sa%253DG%2526um%253D1)

أستنى شوية لحد لما يقب
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:iDqkLMvD9icQ8M:http://www.qseda.al-manal.com/alostora/gif/IMG_2033.JPG (http://www.orsozox.com/forums/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimages.google.com. eg%2Fimgres%3Fimgurl%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.qseda.al-manal.com%2Falostora%2Fgif%2FIMG_2033.JPG%26imgref url%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.al-manal.com%2Fforum%2Ft37676.html%26usg%3D__kCDfg3yc z8ttSPR4rv8aR665sIo%3D%26h%3D300%26w%3D400%26sz%3D 133%26hl%3Dar%26start%3D20%26um%3D1%26tbnid%3DiDqk LMvD9icQ8M%3A%26tbnh%3D93%26tbnw%3D124%26prev%3D%2 Fimages%253Fq%253D%2525D8%2525B5%2525D8%2525A7%252 5D8%2525AC%252B%2525D9%252584%2525D9%252584%2525D9 %252581%2525D8%2525B1%2525D9%252586%2526hl%253Dar% 2526sa%253DG%2526um%253D1)

بعد كده قومى بتعليه النار اللى على الجانبين علشان يحمر من فوق

تقدرى تخرجى الرغيف وبالهنا والشفا

http://img166.imageshack.us/img166/3074/aishru1.jpg

متنسوش تدعو لمامتى

SARA A

madline
06-25-2009, 06:11 PM
ميرسى اوى يا مريم على طريقة العيش وربنا يخليكى يا حبيبتى انت وماما وا نا هجربها ان شاء الله

mervo
07-23-2009, 06:56 AM
مجهود رائع

monus1960
07-23-2009, 09:46 AM
l;,vvvvvvvvvvvv مشكورررررررررررررررر

sangogo111
07-23-2009, 11:58 AM
بجد مجهود رائع
ربنا يباركك

sangogo111
07-23-2009, 11:59 AM
ميرسى على تعبك ده ربنا
يعوض تعب محبتك

جاكلين ادوارد
08-30-2009, 12:52 AM
العيش دة جميل جدا وكفايه انه نظيبف ويتاكل بامان ويفتح النفس بس دة مش كويس للى بيعملوا رجيم عشان هيبوظوا الرجيم يعنى هيبوظوا شكررررررررررررررررررررررر رررا

s_marium
08-31-2009, 12:48 PM
أشكركم على المشاركة
وحاولوا تجربوه
وأكيد هيعجبكم
ربنا معاكم

andro dodo
08-31-2009, 12:59 PM
شكل العيش جميل جداااااااااااااا ويفتح النفس
سلم يدك ياقمر واشكرى ماما كتير

viviannee
09-05-2009, 12:24 PM
طريقة حلوة خالص ربنا يباركك على المجهود الرائع
وشكرا طبعا لطنط

البوب الجديد
09-05-2009, 01:27 PM
هو


حلو بس انا عندى اعتراض دة مش عيش مصرى العيش المصرى الى بنقف فى الطاو يجى نص يوم نجيب 5 ارغفة دة اذا ممتش كمان وانتا بتجيب اكتبية عيش بيتى وخلاص اضحكى علينا

ملكه الاحزان
10-05-2009, 01:33 AM
ميرسي خالص علي الوصفه الحلوه دي

kondos
10-13-2009, 02:40 PM
ربنا يخلى لك مامتك ومامتى انا كمان