المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : طريقة عمل الحواوشي المصري


المتشفع بمارجرجس
02-27-2008, 02:50 AM
المقادير:

1 كيلولحم مفروم - 2 بصلة كبيرة - 3 حبات طماطم(مقطعة مكعبات صغيرة جداً) - 2 حبة فلفل أخضر رومي (بارد) - 3 حبات فلفل أخضر حار (حسب الرغبة) - 1 م.ص ملح - 1/2 م.ص فلفل أسود - 1 مزص بهارات لحم - حزمة بقدونس - 3 فصوص ثوم (أو ملعقة كبيرة ثوم مجفف) - خبز مصري (بلدي)


الطريقة:

تفرم البصلة فرما متوسطا و يقطع الفلفل الأخضر قطع صغيرة (والفلفل الحار حسب رغبتك) ويضاف كل ما سبق إلى اللحم المفروم ويضاف إليهم مكعبات الطماطم مقطعة صغيرة جدا - والملح والفلفل والبهارات والثوم و يقطع البقدونس قطع صغيرة ويضاف إلى الخليط السابق وتخلط المكونات السابقة كلها جيداً - يقطع الخبز كل رغيف إلى نصفين ويوضع في كل نصف من أنصاف الخبز كمية من خليط اللحم والخضروات والبهارات السابقة تساوي قبضة اليد تقريبا أو حسب حجم الخبز المستخدم ويلف كل نصف في ورق القصدير (Alumimium Foil) ويوضع في فرن درجة حرارته لا تقل عن 180 درجة لمدة حوالي 45 دقيقةويقدم بعد ذلك مع الطحينة وبالهنا والشفا.

يارب تعجبكم انا بالصراحه بحب الحواوشي بس المنزلي فقط

Team Work®
02-27-2008, 02:25 PM
مية مية بجد حلو قوى شكرا

المتشفع بمارجرجس
02-28-2008, 12:15 AM
ربنا يبارك حياتك امين

فنكي
11-03-2011, 05:55 PM
السلام عليكم
دلوقتي تقدر تعرف اخر اخبار و اخر عروض مطاعم ارزاق الكوثر من علي الموقع الرسمي
مطاعم فول وطعمية (http://www.arzak-alqawther.com/restaurants-foul-and-falafel.html)

new.marina
11-03-2011, 06:25 PM
http://up.g4z4.com/uploads/84b9ec9225.gif

soso-simsim
11-16-2011, 09:00 PM
فى سؤال عندى مش بنسوى اللحمة المفرومة نعصجها يعنى ولا كله مع بعض ويستوى فى العيش فى الفرن ممكن تردى عليا بلييييييييييييييييييييييي يز

نونة3
11-17-2011, 10:54 AM
اسمحليلى انا ارد عليكى لازم كله يكون نى مش لازم تتعصج ولاحاجة هو هيستوي كدة